Scroll to top

Skötselråd för Skalp Mikropigmentering

Här kan du läsa om skötselråd som gäller vid Skalp Mikropigmentering

Skötselråd för mikropigmentering i hårbotten

Det är viktigt att vidta nödvändiga åtgärder efter din skalp-behandling för att du ska kunna få det bästa resultatet när det gäller mikropigmentering i hårbotten. Precis som i alla andra pigmentering-procedurer man ska ta det lugnt genom att inte störa din kropps återhämtningsprocess. Det är viktigt att vila och lyssna på kroppen under den här perioden.

I hårbotten så kan det bildas sårskorpor efter behandlingen. Man ska absolut inte röra hårbotten för att det finns små öppna sår och dessa kan bli infekterade om du pillar för mycket.

Direkt efter behandlingen

• Vänta i tre dagar innan du tvättar håret. På den fjärde dagen går det bra att tvätta håret med ljummet vatten. OBS – ingen schampo eller tvål dock!

• Undvik att träna, basta eller några andra aktiviteter som orsakar svettning.

• Efter sju dagar går det bra att tvätta håret med schampo.

• Under de första 30 dagarna är det viktigt att du undviker exponering för UV-strålar, intensiv svettning eller skada på hårbotten medan din mikropigmentering sätter sig.

• Om du vill raka huvudet ska du vänta ca fyra dagar med en rakapparat och två veckor med rakblad. Var försiktig så att du inte skadar hårbotten på det behandlade området – tänk även på att inte ta bort skorpor då det tar bort pigmenteringen.

Långtidsvård

• Fortsätt för att undvika direkt exponering för starkt solljus och skydda dig från UV-strålar. Detta kommer att hjälpa behandlingen från att ”blekna” och ge dig ett bättre resultat med längre hållbarhet.

• Använd inte produkter som innehåller alkohol, framförallt SD-alkohol, denaturerad alkohol eller isopropylalkohol.