Scroll to top

Tatuering av läppar / Permanent Lip-Makeup

Jag utför 3D-läppar, alltså permanent make-up av läppar, dess kontur och färg.

Det är en kosmetisk behandling som räcker länge och som är väldigt populär då den har förmågan att korrigera missfärgningar och ärr men också bidra till ett fylligare utseende.

Den så kallade outplånliga kosmetiken hjälper till att spara dyrbar tid, pengar och samtidigt ge ett stabilt och långvarigt resultat som räcker i flera år och som gör att du inte alltid behöver läppstift eller läppglans för att få färg på läpparna. Lip-tatuering eller permanent lip-makeup som det också heter, är ett utmärkt alternativ till plastikkirurgi eller injektioner om man inte vill opereras eller injiceras. Med lip-tatueringar kan du korrigera läpp-symmetrin, maskera ärr eller andra missfärgningar som finns på läpparna. Med permanent läppmakeup kan man välja att visuellt förstora läpparna eller göra dem tunnare samt öka kulören i läpparna.

Det finns en del olika tekniker och metoder som man använder när man tatuerar läppar, dessa listar vi nedan.

Tatuering av läpparnas kontur: den mest beprövade och enklaste metoden där man förstärker amorbågen och konturen på läpparna som gradvis försvinner med åldern.

Akvarell-metoden, även kallad pigment-tatuering av läppar: här fyller man läpparna med pigment vilket Här kan man fördjupa läppfärgen för att få en läppstifts-effekt och även dölja ärr och missfärgningar.

Lip tatuering i 3D-format: en tatueringsmetod där man använder en myriad av naturliga färger för att få till naturliga läppar med en upphöjd look, vilket ger ett intryck av putigare och fylligare läppar.

Natural lip-tattoo: en tatueringsmetod för läppar som har en idealisk form och där kunden endast vill förbättra pigment utan att justera kontur.

Hur går en procedur till?

Jag lyssnar först och främst på kundens önskemål om önskad form och val av läppfärg. Efter konsultationen skissar jag sedan en prototyp på läpparna där kunden får tycka till och se hur skissen ser ut på läpparna, samt fyller i den i viss utsträckning med vald färg. Efter det applicerar jag ett desinfektionsmedel på läpparna och därefter ett bedövningsmedel. Behandlingen utförs med en Permanent-make-up maskin. I slutet av proceduren behandlas läpparna med antiinflammatoriska medel. Blödning kan uppstå under proceduren och är helt normal.

Att tänka på!

Även om du har för vana att bära färgglada och djärva läppstift till vardags är det bättre att tatuera in en neutral färg så att du kan fortsätta med starka färger om du vill det och ha den valfriheten. Med ett starkt tatuerad pigment på läpparna får du en enda kulör vilket kan vara tråkigt om du gillar att experimentera med smink. Här är devisen: less is more, riktigt sann!

Att göra en kosmetisk tatuering medför ungefär samma känsla som en vanlig tatuering. På vissa personer kan man känna obehag medan andra inte känner så mycket – smärttröskeln är olika för alla. Omedelbart efter proceduren är läpparnas hud och området runt dem röda – det är svullnad eller irritation. Efter två dagar eller fler kan en skorpa bildas på läpparna, låt den falla bort av sig själv. Du kan själv smörja in med antiseptiska och sårläkande medel för läpparna som jag kan rekommendera och som man kan köpa på apoteket.

Under de första dagarna efter en applicering av permanent smink är det förbjudet att sola solarium, bada, basta och använda kosmetika på området. Vänta med smink tills läpparna läkt helt. Under ett par dagar behöver du även avstå från kyssar och annan oral aktivitet för att inte skada dina läppar och minska risken för inflammation. Läkeperioden efter en smink-tatuering varar omkring 14 dagar. Om du har oral herpes så pratar vi om hur just du ska sköta om läkningen. Läppens slutliga färg kommer att framträda ordentligt efter ca en månad.

Livslängden för en permanent lip-tattoo beror på en hel del olika faktorer: tex. ålder, pigmentfärg, hudtyp och påverkan av yttre faktorer. Därför är allt strikt individuellt när det kommer till hur långt en sådan här tatuering håller. I genomsnitt varar emellertid en tatuering av läppar i 1,5-2 år, efter det måste den antingen uppdateras eller göras om på nytt.