Scroll to top

Vilka ska undvika en kosmetisk tatuering?

Här kan du läsa om vilka som bör undvika att göra en kosmetisk tatuering

Vilka ska undvika en kosmetisk tatuering?

  • Om du genomgår kemoterapi så rekommenderar vi att du väntar med kosmetisk tatuering tills du är klar med kemoterapin. När du väl är klar med behandlingen och vill återställa ögonbrynen kan vi hjälpa till med det.
  • Om du har någon form av utslag inklusive eksem, allergiska utslag eller något annat som irriterar nära ögonbrynen.
  • Om du redan har en befintlig ögonbrynstatuering och vill göra ändringar, kontakta mig innan du bokar tid. Jag utför borttagning av gamla tatueringar och kan hjälpa dig att bli av med den gamla designen. Om du är osäker på vad för skick dina gamla ögonbrynstatueringar är i så kan du skicka mig en bild av dina ögonbryn utan smink på så att jag ska kunna ge en kostnadsfri bedömning.

UNDVIK OM DU HAR FÖLJANDE:

Allergier för nickel, anestetika, latex, eller järnoxid: har Anemi; Hjärt- / blodproblem; Långvarig blödning lågt / högt blodtryck; Diabetes; Leversjukdom; Epilepsi; HIV; Hepatit; cancer under de senaste 6 månaderna, Kemoterapi eller strålbehandling under senaste 6 månaderna, hudsår, infektioner, om du använt AHA-preparat under de senaste 2 veckorna; om du har hypertrofiska ärr; keloid-ärr; stora födelsemärken vid ögonbrynen, läkningsproblem, eksem, psoriasis, svår akne, allvarliga hjärtsjukdomar, blodinfektioner; autoimmun sjukdom; hyperpigmentering; användning av Accutane eller andra retinoider över 6 månader, är solbränd eller om området kring ögonbrynen redan är skadat med synlig irritation.

Är du osäker på om du kan göra en behandling? Kontakta mig så kan jag svara på dina frågor.