Scroll to top

Mikropigmentering för skalp

Här kan du läsa om mikropigmentering för skalp, även kallat kosmetisk tatuering av huvudskalpen

Mikropigmentering för skalp (kosmetisk tatuering av huvudskalpen):

Lider du av Alopeci, fullständig eller lokal håravfall (Alopecia totalis, Alopecia areata) eller ärr på skalpen? Jag kan hjälpa dig!

Tyvärr står många människor, både män och kvinnor, inför problemet med håravfall. Enligt statistiken påverkar diffus alopeci (jämn håravfall över huvudets hela yta) upp till 40% av befolkningen under 50 år. Många tror att det inte finns någon estetisk hjälp men med mikropigmentering kan vi hjälpa till när det gäller håravfall och hårförtunning.

Micropigmentation eller mikropigmentering som det också kallas har snabbt blivit en av de mest effektiva lösningarna för att täcka håravfall och gallring på hårbotten.

Mikropigmentering för skalp är en icke-kirurgisk behandling där detaljerade mikronålar för att fördela pigment i hårbotten används. Resultatet skapar utseendet av små hårsäckar som hjälper till att förtjocka och återställa utseendet på glesa hår och en skalp som lider av håravfall. Mikropigmentering för skalp är också effektivt för dem som lider av mindre hårförtunning eller har ett synligt ärr mellan hårsäckarna på huvudet. Genom att exakt replikera dina egna naturliga hårsäckar och hårfärg kan hårbotten mikropigmentering hjälpa till att stärka och tillsätta täthet till tunna områden, vilket ger en oupptäckbar illusion av tjockare, starkare hår.

Tekniken är den revolutionerande och det senaste som används i Europa och USA. Behandlingen är mycket populär bland klienter på grund av dess effektivitet och snabba resultat. Resultatet syns direkt efter behandlingen och den smärtfria och milda tekniken gör Mikropigmentering för skalpen ännu mer attraktiv.

Mikropigmentering för skalp kallas även för hårtattoo, huvudtattoo, hårbottens-tatuering, mikropigmentering, hårbottenpigmentering, hårsimulering och SMP: Scalpmicropigmentation.

Scalp micropigmentering

Hur går det till?

Vid pigmenterings-processen införs färgämnet i det övre skiktet av huden genom mikropunkter med hjälp av en speciell PMU-maskin. Varje punkt upprepar ett individuellt rakat hårfollikel som tillsammans skapar illusionen av ett jämnt rakat huvud. Denna teknik kan också skapa effekten av tjockt hår.

Även om mikropigmentering i stort sett låter som en kosmetisk tatuering eller permanent smink så finns det viktiga  grundläggande skillnader mellan teknikerna. Huvuddelen är att en speciell MSMP-enhet används för hår-mikropigmentering. Detta verktyg kännetecknas av en liten nåldiameter på 0,1 mm och möjlighet att injicera färg till ett litet avgränsade djup på endast 1,5 mm. Det här är verkligen ett detaljerat arbete, vilket ger ett mycket naturligt resultat och som också tar tid.

Den andra grundläggande skillnaden är att naturligt pigment används för mikropigmentering, utformat speciellt för hårbotten. Färgen som används i tatueringssalonger, kan ändra nyans över tid och få en blå eller röd underton. Pigmentet som jag använder för denna behandling är fri från kemikalier och färgen försvinner med åren utan att ändras i nyans. Efter proceduren är resultatet synligt omedelbart; det använda pigmentet orsakar inte allergier, du behåller den ursprungliga färgen i flera år och “håret” är jämnt fördelad.

Hur länge håller det?

I genomsnitt över 5-6 år. Graden av absorption av pigmentet beror på hudens egenskaper  – om skalpen är torr eller oljig, och på den egna livsstilen: hur ofta man exponerar skalpen för sol, vatten och hur ofta man svettas där.

Hur lång tid tar det?

Proceduren delas oftast upp i två till tre sessioner beroende på hur stort området som ska behandlas är. Det kan uppstå  lite rodnad efter behandlingen men den försvinner inom 24 timmar. Vi går igenom hur efterbehandlingen går till under våra sessioner.