Scroll to top

Beautyloft är Godkänd leverantör av kosmetiska tatueringar för Stockholm läns landsting

Puderbryn / Ombrebryn

Före och efter resultat med puderbryn

Ombrebryn, Ombrebrows, Powderbrows, Puderbryn eller Powderbrows

Kärt barn har många namn sägs det, som du kan se ovan! Ombrebryn är en teknik inom kosmetisk tatuering  som utförs med en permanent make-up maskin där resultatet liknar sminkade ögonbryn. Brynen ger skuggig effekt eller en fin effekt av sminkade ögonbryn i två olika nyanser. Ljusare skugga placeras i början av brynet och sluter sedan efter med en mörkare nyans. Ombrebryn är permanent pulveriserad brows-teknik för kunder som föredrar ett mer mörkare resultat än microblading som ger en 3D-effekt. Det här är en teknik som ser ut som dagligt smink gjord med ögonbrynspenna eller ögonbrynskugga. Brynen är mörkare i svansen och ljusare i början vilket ger en perfekt Ombre-look. Det är det perfekta valet för dig som vill vakna upp med snygga ögonbryn varje dag och slippa sminka dig.

Ombrebrows är till för den som vill ha ett mer sminkat resultat än microblading som har mer stråliknande resultat och som jag också erbjuder. Skötseln för powderbrow är densamma som för microblading.

Hur går behandlingen till?

Det finns en del behandlingar som man ska undvika minst två veckor innan man gör en ögonsbrynstatuering. Några av dessa behandlingar är t.ex. peeling, kemisk peeling eller laserbehandling. Personer som gjort botox eller fillers ska vänta minst en och en halv månad innan de gör en ögonsbrynstatuering.

För att kunna få det bästa resultatet måste hyn där behandlingen ska ske vara fri från akne, eksem, finnar och andra hudutslag.

Träna inte dagen för proceduren eftersom kroppsvärmen påverkar porerna som då ändrar storlek.

Undvik starkt solljus och att få en solbränna tre dagar före din procedur. Huden bör heller inte vara i någon läkningsprocess innan. Undvik kaffe eller något som innehåller koffein på dagen före proceduren. Det är viktigt att inte ta aspirin, vitamin E eller Ibuprofen, Omega-3, (om det inte är nödvändigt) ca 48-72 timmar före proceduren. Undvik även alkohol 24 timmar före proceduren.

Du kan komma med smink på ögonbrynen till behandlingen så att jag får en bra överblick på din sminkning och vilken färg du brukar använda samt i vilken styrka.

Bra att tänka på:

Behandlingen är inte helt smärtfri men ca 90 procent av kunderna klarar det utan någon bedövningssalva. Man kan bli lite mer känslig under menstruation eller andra yttre påverkningar. Om det gör ont så tar vi det försiktigt och lugnt så att det känns bra för dig, jag kan självklart lägga på en bedövningssalva om du vill innan vi börjar.

Färgen på brynen är mörkare de första två veckorna men den färgen kommer att blekas under läkningsprocessen. Du ska absolut inte försöka ta bort eller ljusa upp pigmentet själv för det är stor risk för infektioner de första två veckorna då såret är öppet så ta det extra försiktigt med att pilla på ögonbrynen.

Ha tålamod! Redan efter sju dagar kommer du att se hur färgen lägger sig. Dock kan det vara massor med skorpor i huden, men så länge du följer skötselråden går det bra.

Pigmentets hållbarhet beror även på hur oljig hud du har. Ju oljigare huden är, desto kortare hållbarhet. Vi pratar om din hudtyp på plats.