Scroll to top
Microblading på Östermalm i Stockholm

Skötselråd och efterbehandling

Här kan du läsa om skötselråd och efterbehandling av dina ögonbryn.

3d-ögonbryn & Microblading skötselråd och efterbehandling

Hur det slutgiltiga resultatet efter 3d-ögonbryn behandling blir beror till största del hur du tar hand om ögonbrynen direkt efter behandlingen och en tid därefter. Trettio minuter efter behandlingen torkar man av brynen med en bomullstuss indränkt i ljummet vatten och neutral tvål för att ta bort all överflödig lymf. Därefter appliceras ett mycket tunt lager av PhiBrows egna SkinCandy med en bomullsspets på brynen.

Försök att inte röra tatueringen i början.

Tänk på att undvika följande:

  • Ögonbrynsplockning, smink, krämer (förutom den som du fått av mig)
  • Sovande på ansiktet
  • Vatten och fukt
  • Simning, bastu, spa, eller några andra behandlingar på brynområdet
  • Direkt solljus (en hatt är en bra idé under långa perioder i solen)
  • Ingen SPF över området (runt området funkar)

När du duschar är det viktigt att du applicerar ett tunt lager av PhiBrows SkinCandy för att skydda brynen mot fukt. Se alltid till att du tvätta händerna noga innan du rör ditt ansikte, men undvik att använda fingrarna över det behandlade området, använd en bomullsspets för att applicera eftervård och kräm till området.

Första veckan:

Ha tålamod! Snart kommer du se att färgen lägger sig men det kan vara massor med sårskorpor i huden så du ska bara följa skötselråden som du får av mig på plats.

Pigmentets hållbarhet beror även på hur oljig hud du har. Ju oljigare huden är, desto kortare hållbarhet. Vi pratar om din hudtyp på plats.

Efter första behandlingen kommer du på återbesök eftersom 10-15% av stråna försvinner efter den första behandlingen. Läkningen brukar vara helt klar en månad senare och då är det nödvändigt att göra återbesök och fylla på dem stråna som har försvunnit den första tiden.

Första månaden:

Undvik direkt solexponering och även solarium, kemisk peeling samt laserbehandlingar över det behandlade området. Undvik även krämer som innehåller Retin-A/Retonid, glykolsyra eller alfahydroxyl över det behandlade området.