Scroll to top
Microblading på Östermalm i Stockholm

Så går det till

Här kan du läsa om hur en microblading-behandling går till.

Innan behandlingen:

Det finns en del behandlingar som man ska undvika minst två veckor innan man gör en ögonsbrynstatuering. Några av dessa behandlingar är t.ex. peeling, kemisk peeling eller laserbehandling. Personer som gjort botox eller fillers ska vänta minst en och en halv månad innan de gör en ögonsbrynstatuering.

För att kunna få det bästa resultatet måste hyn där behandlingen ska ske vara fri från akne, eksem, finnar och andra hudutslag. Har du sådana problem det går i det mesta fall att åtgärda det med en åtgärdande kräm som kallas för Phitopic kräm som man kan beställa direkt från Phibrows hemsida.

Träna inte dagen för proceduren eftersom kroppsvärmen påverkar porerna som då ändrar storlek.

Undvik starkt solljus och att få en solbränna tre dagar före din procedur. Huden bör heller inte vara i någon läkningsprocess innan. Undvik kaffe eller något som innehåller koffein på dagen före proceduren. Det är viktigt att inte ta aspirin, vitamin E eller Ibuprofen, Omega-3, (om det inte är nödvändigt) ca 48-72 timmar före proceduren. Undvik även alkohol 24 timmar före proceduren.

Du kan komma med smink på ögonbrynen till behandlingen så att jag får en bra överblick på din sminkning och vilken färg du brukar använda samt i vilken styrka.

Bra att tänka på:

Behandlingen är inte helt smärtfri men ca 90 procent av kunderna klarar det utan någon bedövningssalva. Man kan bli lite mer känslig under menstruation eller andra yttre påverkningar. Om det gör ont så tar vi det försiktigt och lugnt så att det känns bra för dig, jag kan självklart lägga på en bedövningssalva om du vill innan vi börjar. Microblading utförs av ett engångsverktyg och pigmentet bestäms beroende på din ursprungliga färg på ögonbrynshåren. Efter läkning kan pigmentet bli flera nyanser ljusare jämfört med naturlig hårfärg.

Symmetrin beräknas med hjälp av en Phi-app som hjälper mig att få den perfekta formen som passar just din ansikts-symmetri. Efter att du har godkänt formen och vi har bestämt vilken färg du önskar på brynen påbörjas behandlingen och det brukar ta mellan 40-60 minuter beroende hur många hårstrån som behöver fyllas i. Stråna ritas i hårets naturliga riktning för att ge det bästa resultatet.

Pigmenten i PhiBrows kallas för PhiColour och är helt fria från cancerframkallande kemikalier. Phicolor-pigmenten försvinner naturligt ifrån huden efter cirka 2-3 år och lämnar varken ett ärr eller missfärgningar på huden. Det är med andra ord en perfekt behandling för dig som vill testa på en semi-permanent ny look på dina bryn. Man kan behöva göra en touch up en gång om året för att fräscha upp brynen och ge dem en fylligare styrka. 

Färgen på brynen är mörkare de första två veckorna men den färgen kommer att blekas under läkningsprocessen. Du ska absolut inte försöka ta bort eller ljusa upp pigmentet själv för det är stor risk för infektioner de första två veckorna då såret är öppet så ta det extra försiktigt med att pilla på ögonbrynen.

Ha tålamod! Redan efter sju dagar kommer du att se hur färgen lägger sig. Dock kan det vara massor med skorpor i huden, men så länge du följer skötselråden går det bra.

Pigmentets hållbarhet beror även på hur oljig hud du har. Ju oljigare huden är, desto kortare hållbarhet. Vi pratar om din hudtyp på plats.

Efter första behandlingen kommer du på återbesök eftersom 10-15% av stråna försvinner efter den första behandlingen. Läkningen brukar vara helt klar en månad senare och då är det nödvändigt att göra återbesök och fylla på dem stråna som har försvunnit den första tiden.