Scroll to top
Microblading på Östermalm i Stockholm

Frågor och svar om microblading

Vad är Microblading?

Microblading är den konstnärliga tekniken att tatuera enskilda hårstrå med et handhållet verktyg som heter microblade. Till skillnad från traditionell tatuering, som använder en maskin, ritas varje hår för att matcha dina ögonbryns färg och grovhet. Resultatet? Underbara, naturliga ögonbryn.

Gör microblading ont?

De flesta kunder känner av lite eller ingen smärta men detta är väldigt individuellt. Vid behov så använder vi bedövningssalva på det utsatta området.

Hur länge håller microblading?

För de flesta personer håller det mellan 1-2 år, sedan behöver man fräscha upp det igen.

Hur lång tid tar microblading behandlingen?

Normalt tar det mellan 1,5 – 2 timmar, men då är även rådgivning och skissning av de tilltänkta ögonbrynen inräknade. Själva microblading delen är ungefär 45-60 minuter.

Vad ska jag tänka på innan jag kommer till er?

Före första behandlingen så rekommenderar vi att du har en klar bild av hur du vill att dina ögonbryn ska se ut. Ögonbryn kan ha många olika former och stilar, från välvda till raka och breda till smala, vi uppmuntrar dig att ha en någorlunda bild av hur du vill ha just dina ögonbryn. Viktigt är även att undvika acetylsalicylsyra(som finns i vissa smärt/febernedsättande mediciner), alkohol och krämer som innehåller retinol.

Hur lång tid tar läkningsprocessen?

Det kan uppstå en viss rodnad direkt efter behandlingen men det går över inom kort. De första 7 dagarna är det mycket viktigt att undvika få dem blöta så gott det går, vilket innebär att ingen träning (vi vill inte bli svettiga) och ingen makeup. Viktigt är även att inte ta på det behandlade området och absolut inte klia. Efter ca 30 dagar är det helt läkt.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Undvik sol, vatten och krämer under läkningstiden. Läs mer här om eftervården.

Kan jag få microblading behandling när jag är gravid?

Nej, vi rekommenderar inte microblading när du är gravid eller ammar.

Vem passar inte Microblading för?

Microblading rekommenderas inte för personer med fet hud eller stora porer. Vi utför inte microblading för människor: under 18 år, gravid eller ammande, om du har diabetes, glaukom, hudsjukdomar som bältros, psoriasis eller eksem på behandlingsområdet, allergier mot smink, keloidstörning, hiv / hepatit , hudcancer, hemofili eller om du tar hudmedicin som ro-accutain och steroider.